WPŁYW INNOWACJI NA KONKURENCYJNOŚĆ PRZEDSIĘBIORSTWA (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
W artykule przedstawiono innowację jako kluczowy czynnik wpływający na konkurencyjność przedsiębiorstwa. W szczególności w opraco-waniu zaprezentowano: definicje innowacji, definicje konkurencyjności przed-siębiorstwa, powiązanie między wdrażaniem innowacji w przedsiębiorstwie, a jego pozycją konkurencyjną.
Keywords: innowacja, konkurencyjność przedsiębiorstwa, przewaga kon-kurencyjna