WYKORZYSTANIE RÓŻNYCH FORM PROMOCJI PRZEZ JEDNOSTKI SAMORZĄDOWE POWIATU KOSZALIŃSKIEGO W CELU KREOWANIA WIZERUNKU TURYSTYCZNEGO (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Wopracowaniuprzedstawionoformypromocji wykorzystaneprzez jednostki samorządowe powiatu koszalińskiego. Ocenie poddano działalność promocyjną inakłady przeznaczone na ten cel w poszczególnych gminachpowiatui Starostwa Powiatowego w Koszalinie.Zaprezentowanowyniki badań uzyskane dzięki zastosowaniumetody sondażu z użyciem standaryzowanego kwestionariusza. Badania przeprowadzonow jednostkach samorządowych powiatu. Dokonano oceny wykorzystanych form promocji w celu kreowania wizerunku turystycznego.
Keywords: promocja, formy promocji, turystyka, atrakcyjność turystyczna, jednostki samorządowe