(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
W artykule przeanalizowano niektóre aspekty związane z wdrażaniem iprzestrzeganiem norm ISO w zmiennych warunkach na przestrzeni lat. Scharakteryzowano ewolucję systemów jakości od zarządzania typu: TQM, TQC, BPR po najnowsze systemy typu: ISO, OHSAS, AQAP. Analizie poddano strukturę systemu jakości w tym zasoby, personel, audit.