(untitled) (Zeszyty Naukowe Wydziału Nauk Ekonomicznych, 2021)
Bezrobocie charakteryzuje wiele cech. Jednąz nich jest struktura według grup wieku. Przedmiotem opracowania jest poziom bezrobocia osób w wieku niemobilnym w skali całej Polskii poszczególnych województw. Analizą objęto lata 1999-2010.